coaching verandert je leven niet, dat doe je zélf

wat levert het op?

1. resultaat

Je hebt helder waar je staat en wat je écht wil. En daar ben je voor gegaan! Je hebt jezelf overwonnen en dat is kicken.

Je hebt iemand ingehuurd om daar zélf te komen. Je snapt hoe het voor jou werkt en bent onderweg slimmer geworden.  Je zelfcoach staat krachtig aan het roer.

Je bent zeer tevreden over wat je hebt bereikt. Tegelijk voelt dit nog maar als het begin … want je hebt er weer zin in, je durft weer te dromen. Je stuurt op jóuw belang(rijk) en dat in prettige verbinding met de mensen om je heen. 

2. vrijheid

Ondanks je omstandigheden ervaar je weer keuzevrijheid. Je hebt je keuzes helder en kiest zelf. Vanuit rust en overzicht. Weloverwogen. 

Want je weet wat bij je past en waarom. Wat je beter niet kunt doen en waarom. En tóch bepaal je zelf wat je doet.

Je leeft je scherpste koers en het staat op papier. Dus je kunt je keuzes daar in de toekomst naast leggen en checken wat je op koers houdt. En wat te doen als je je toch laat afleiden of verleiden. Wat je er uit helpt als je het even niet weet of vast zit.

3. kwaliteit

Je hebt geïnvesteerd in jezelf en ervaart een betere kwaliteit van leven en werken.  Je hebt regie en focus. Controle heb je los kunnen laten. De urgentie is uit je lijf en systeem. Je hebt weer vrije tijd en ruimte om te ontspannen.

Je zelfvertrouwen is aanwezig en voelt stevig. Je weet: ik doe er toe. Ik weet waar ik voor sta, wat ik te brengen heb en waar ik voor wil gaan. 

En dat geldt niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen. Zowel in werk als privé, want je neemt anderen in dezelfde slipstream mee. Je eigen leiderschap brengt het leiding geven aan anderen op een hoger niveau.

4. rustige energie

Je staat (weer) met zelfvertrouwen aan het roer. Eén van jouw manieren om het te weten is voelen. En dat neem je serieus. Je vertrouwt weer op je intuïtie. Je hoofd, ratio en analyse kan weer samenwerken met de rest. Je houdt rekening met je eigen gebruiksaanwijzing. Je begrijpt je eigen signalen en weet wat je praktisch moet doen.

Je hebt oude ‘apps’ stop gezet en je energielekken opgelost. Je hebt moed getoond om grenzen aan te geven. Dat werkt goed en smaakt naar meer. Je hebt gedeald met waar je mee moest dealen om vooruit te kunnen. 

5. groeien als mens

Je weet wie je bent. Hoe flow voelt, wat je in huis hebt, waar je op mag vertrouwen. En hoe je de juiste voorwaarden regelt. 

Je baalt niet meer van jezelf, maar weet hoe er mee om te gaan. Je kunt weer loslaten en relativeren. Je eigen kern is helder en nu is het meer een kwestie van door blijven groeien en ontwikkelen. Finetunen met je talenten ipv druk zijn met wat je niet zo goed kunt. Je bent bekend met je onhandigheden en handicaps.

Werken is ook weer spelen en leren. Jouw imperfecte bijdrage is goed genoeg. Je kunt weer mens zijn.

6. slimme strategieEn

In de dynamiek van het leven en relaties, de waanzin van alles wat er dagelijks op je afkomt en waar je dacht rekening mee te moeten houden, heb je jóuw weg gevonden. Hoe jij van A naar B kunt komen. Op jouw manier.

Die weg hebben we samen gelopen en onderweg hebben we geïmproviseerd, gelachen maar vooral ook geleerd.

Coaching en training gaat in essentie om strategieën uitbreiden. Daarmee is je rugzak weer beter gevuld en daar doe je de rest van je leven je voordeel mee.