Persoonlijk Leiderschap

Heb je veel vragen over hoe verder? Haal je er niet uit wat er in zit? Krijg je je koers of focus niet helder?

Persoonlijk leiderschap versterken

Persoonlijk leiderschap is leiding geven aan alles wat je hebt en wat/wie je is toevertrouwd.

Ik kijk over je schouder mee om te zien hoe jij leiding geeft aan jezelf. Wat gaat al goed en hoe kan ik je z.s.m. slimmer maken? Naast het beantwoorden van je vraag, ontwarren van je knoop of oplossen van je probleem, ga je ook aan de slag met het versterken van je eigen leiderschap. Empowerment dus.  

Dit in combinatie met loopbaancoaching zorgt er voor dat je niet alleen ontdekt wat je in je hebt, maar vooral hóe je daar dan leiding aan geeft. En hoe je slim gebruik maakt van jouw gebruiksaanwijzing, want de meeste mensen geven onhandig leiding aan hun talenten of negeren (on)bewust hun gebruiksaanwijzing. Je gaat onderweg beter gebruik maken van je eigen invloed en talenten en daar knappen de meeste mensen van op. Dat voelt goed, geeft rust en energie. Daarbij is grip op je roer heel fijn!

Na jaren dit werk te doen, blijkt iedere keer weer dat mijn klanten krachtiger en scherper op koers komen of een grote koerswijziging maken. En deze investering werkt door op de langere termijn. Jouw koers sluit nl aan op wie jij bent (en wil worden), wat je in huis hebt, wat je passie is, hoe je kunt groeien en de beste bijdrage kunt leveren in werk. Kortom: een waardevol leven leiden.

Ieder maatwerktraject bestaat uit een aantal krachtige ingrediënten:

  • Koers verhelderen en verankeren
  • Versterken van je persoonlijk leiderschap
  • Slimmer leren leidinggeven aan jezelf
  • Talenten ontdekken en de leercurve inzetten
  • Ambitie omzetten in resultaat
  • Kleine en grote overwinningen vieren en versterken
  • Praktische focus
  • Crisiscoaching

 

Interesse? Kijk dan bij het aanbod hoe we samen aan de slag kunnen gaan.

Zet vandaag nog de stap

Wat andere zeggen

Frederike van Odijk - Funding Desk Officer bij Net4kids

Ik heb in 2013/2014 de cursus ‘Ontdek de reis van je leven’ gevolgd. In dit traject heb ik erg veel nieuwe inzichten gekregen over mijn kernwaarden, eigenschappen, talenten en dagelijks handelen. De cursus is erg succesvol geweest, mede door de manier waarop Menna de cursus gaf. Menna is een betrokken coach die snel tot de kern doordringt. Haar vermogen om te observeren en vervolgens haar observaties te vertalen naar heldere punten geeft veel inzicht. De manier waarop ze haar observaties overbrengt is persoonlijk, doordacht en authentiek.

Hanneke – Business coach en life coach

Sterk traject met grote impact! Haar humor, observaties en scherpe analysevermogen stimuleren groei en zelfinzicht! Ze helpt je om dromen concreet naar het hier&nu te trekken en stappen te verwoorden.

Marleen Steenbeek - Gezondheidsvoorlichter bij Maag Lever Darm Stichting

Ik heb bij Menna loopbaancoaching gevolgd na mijn vorige baan. Menna heeft een warme persoonlijkheid en geeft je in haar werk veel ruimte. Ze is benieuwd hoe je bepaalde dingen ziet en vraagt dan efficiënt door: wat is de achterliggende vraag en hoe komen we dan samen verder. Menna is nieuwsgierig, oprecht geïnteresseerd in hoe je iets ziet en honoreert dat. Ze geeft soms confronterende feedback waardoor je groeit. Zelf noemt ze dat snoeien. Zelf de regie nemen en zo krachtig persoonlijk leiderschap toepassen zijn belangrijke thema’s in Menna’s coaching. Naast een flinke drive om ervoor te gaan heeft Menna ook gevoel voor humor.

Lisette Goes - Imago-expert

Met Menna sprak ik over mijn bedrijf en dat ik door het volgen van een professioneel businesstraject veel kennis en handvatten aangeboden krijg maar dat het geheel mij soms kan verlammen. Dat ik wel weet wat ik wil bereiken maar niet goed weet hoe daar te komen. Ik had behoefte aan een coach om in beweging te komen, knopen door te hakken en te weten wat bij mij past.

Het resultaat: in de eerste dagen na het gesprek was het actie, actie en nog eens actie. Ik heb veel knopen doorgehakt, zaken geregeld en ik ging geïnspireerd weer aan de slag om op mijn manier mijn klanten te ontmoeten. Het gesprek met Menna gaf mij duidelijkheid what to do first, ik voelde mij begrepen, geïnspireerd en geprikkeld, Dank je wel Menna!

Carl Fikenscher - Voorzitter College van Bestuur bij Stichting Scholengroep Holland

Menna heeft laten zien dat ze beschikt over goede begeleidingsvaardigheden als teamcoach, met een degelijke theoretische achtergrondkennis van groepsdynamieken en teamprocessen. Haar praktische ervaring als teamcoach en haar empathisch vermogen maken haar tot een gewaardeerd begeleider/trainer.

Dieuwke de Mooij - Actrice en zangcoach

Menna de Jager – Wow, een derde vrouw in m’n leven die me precies vertelt wat ik moet horen als ik even niet meer weet waarvoor ik ’t allemaal doe. We zijn ons traject net begonnen en ik kan niet benadrukken hoe waardevol het is om een coach te hebben die je helpt je dromen te verwezenlijken en je vertelt waar het allemaal om draait, als je dat zelf even vergeten bent. Wat ik in Menna bewonder is dat zij door het vuur gaat voor diegenen waar ze in gelooft. Zij geeft mensen niet snel op. Dankjewel voor wie je bent Menna!! Jij vindt altijd de rode draad terug in de warboel die “het leven” heet ? We zijn onze reis nog maar net begonnen en ik kan niet wachten wat er nog komen gaat!

Hester Blok - locatie directeur (RDO) at Geref. schoolver. Veluwe Plus

Ik heb Menna een aantal keren en in verschillende groepen als trainer meegemaakt. In tweedaagse over Menselijke Dynamieken en trainingen over communicatie.

Menna is een fijne en goede trainer omdat ze in staat is te zien en te voelen wat de groep nodig heeft. Ze neemt de vrijheid om van het programma af te wijken als dat beter aanslaat bij de groep, of als ze merkt dat de geplande activiteiten niet goed aanslaan. Daarnaast heeft Menna oog voor de individuele mensen in de groep. Neemt ze haar of hem even apart en om verder te helpen. Ze geeft mensen het gevoel dat ze waardevol en goed zijn zoals ze zijn.

Menna heeft veel kennis over het onderwerp van de training en kan dat goed overbrengen.

Een training volgen met Menna is leerzaam, vormend en voelt als een warm bad!

Anneke - fysiotherapeut en teamcoach

Mijn passies en kwaliteiten zijn ontmaskerd! Menna neemt je serieus, leest alles met aandacht, bidt en zoekt God in het proces van iedere individuele deelnemer. Het is de financiële investering en de tijdsinvestering dubbel en dwars waard.

Martin Berkhout - Ondernemer, Managing Director Pascaud Beauty Innovations

Menna is een professional in hart en nieren! Haar inbreng in het programma Interpersoonlijke vaardigheden en persoonlijk leiderschap van de Beauty Business Academy werd hoog gewaardeerd door de deelnemers. Menna heeft de gave om van het begin tot het eind boeiend te zijn en te blijven. De persoonlijke feedback die de deelnemers van Menna gedurende de tweedaagse bijeenkomst ‘mee kregen’ was direct, duidelijk en werd charmant gebracht. We hebben Menna alweer geboekt voor de volgende BBA bijeenkomsten.

Neline de Heer – Business coach

Wat Menna bovenal te bieden heeft, is haarzelf. Ze is levendig, verfrissend, passievol, sprankelend, meelevend, zo loyaal en meegaand in het proces van die ander. Je transformeert levens en gaat voor shortcuts. Je gaat voor krachtig persoonlijk leiderschap. Dat is juíst wat leiders nodig hebben!

Arjan Zuidhof - Maatwerk in time management | productiviteitscoach

Tijdens een bijzonder boeiend en uitgebreid gesprek heb ik Menna leren kennen als iemand die geduldig dóórvraagt tot de ze onderliggende oorzaken helder heeft. Door respectvol terug te geven wat ik eigenlijk zelf hebt gezegd, maar nog niet zo onder woorden had gebracht ben ik tot verrassende nieuwe inzichten gekomen in mijn business. Zo bleek de achterliggende reden waarom een bepaald aspect van mijn dienstverlening maar niet door mij doorontwikkeld werd een stuk dieper te zitten dan ik zelf dacht. Conclusie: een eerlijk gesprek met Menna is verfrissend en brengt je tot nieuwe inzichten.

Wander Elout - Docent Minor Concepting & Stagecoördinator – CMD @ NHL Hogeschool

Beste persoonlijke coach die ik ooit getroffen heb! Mijn leidinggevende heeft niet eerder gezien dat een persoonlijk-leiderschaps-traject zóveel resultaat op kon leveren. En mijn studenten zijn erg blij met mijn vernieuwde aanpak.

Met dank aan haar heb ik veel effectiever leren werken. Ben ik meer gaan doen in minder tijd, waardoor de balans tussen mijn privé en werk hersteld is en vrije tijd weer eigen tijd is. Ik kom meer toe aan zaken die verdieping geven aan mijn leven. Het werk wat ik doe geeft mij nu veel meer energie en kost mij dus minder. Daarbij heb ik meer plezier in mijn werk gekregen.

Voorbeeld: Ik nam eerst niet meer de rust om een goed boek te lezen of lekker te koken, waardoor ik niet meer tot rust kwam. Een vicieuze cirkel. Dit soort zaken doe ik nu veel bewuster en met veel meer plezier. Niet omdat het van mijzelf moet, maar omdat het van mijzelf mag.

Menna heeft een fantastische gave om een persoonlijk traject op maat aan te bieden. Ze heeft mij hiermee het gevoel gegeven er echt toe te doen. Ze heeft mij geholpen mijn persoonlijk leiderschap naar een nieuw onontgonnen niveau te brengen. Hierdoor heeft mijn zelfvertrouwen een enorme boost gekregen en kan ik veel beter in mijn eigen kracht gaan staan. Dit was mij niet gelukt zonder haar. Iedere sessie met haar ging verder de diepte in. Ze heeft me geholpen mijn Persoonlijke Missie Statement te schrijven en te leven, waardoor ik meer energie en voldoening haal uit wat ik wil en doe. Het was de tijd die ik er in heb gestoken meer dan waard.’