inspirerend en authentiek

Ik ben Menna de Jager. Van huis uit bedrijfskundige en ondernemer. Ik ben hoogbegaafd, hoogsensitief, scherpzinnig en praktijkgericht, want als het niet werkt – wat heb je er dan aan?! En gedreven, want ik  wil verschil maken! Mijn verschil maken in het leven.

Mijn persoonlijke motto – behaal de overwinning op jezelf & je mogelijkheden zijn ongekend!

Ik ben hoogopgeleid en voortdurend in opleiding om mijn potentieel verder te ontwikkelen en mijn klanten kwaliteit te blijven garanderen:

  • Bedrijfskunde –  Rijksuniversiteit Groningen
  • Gecertificeerd trainer & coach – JJ Trainersacademie – tegenwoordig TFC Trainersacademie (Post-Hbo)
  • Gecertificeerd Covey trainer voor de 7 gewoontes van effectief leiderschap
  • Excellent Leiderschap; waardengedreven, persoonlijk leiderschap voor leidinggevenden – CC Excellence (Post-Hbo)
  • Aangevuld met vele cursussen, trainingen en masterclasses

Zit jij al in mijn LinkedIn netwerk? >>

Ik heb ervaring in het MKB en bij een internationale organisatie met meer dan 35 culturen op 1 schip. Heb met dat schip 2 jaar door Afrika & Azië gevaren. Bij een IT-bedrijf gewerkt als backoffice manager en MT-lid. Vervolgens 7 jaar in zowel profit als non-profit door mijn rol als freelance (coachende) trainer voor 2 opdrachtgevers; www.franklincovey.nl en een trainingsbedrijf dat veel klanten heeft in het basisonderwijs. Wat ik ook trainde, ik bleef altijd het gedachtegoed van Stephen Covey meenemen; de 7 gewoontes van effectief leiderschap. Hier vind je een korte impressie: http://ed.ted.com/on/YqJ6YQmp

Sinds 2012 ben ik naast trainen ook gaan coachen. Mijn klanten bevinden zich in alle gelederen van de samenleving; van business, ondernemers, MKB-ers tot overheid en zorg. Van directeuren en leidinggevenden naar medewerkers. Het zijn allemaal mensen, die te maken hebben met hun eigen leiderschap. De afwisseling van branche en positie spreekt me aan en ik geniet er vooral van om één persoon op zijn/haar plek te helpen, slimmer te worden, meer impact te hebben en te groeien. Naar je eigen grootte, niveau of ambitie.

Verrassend genoeg hebben de pittige jaren, waarin ik door een chronische ziekte helemaal werd uitgeschakeld, uiteindelijk het meest bijgedragen aan mijn eigen leiderschap en als het gaat over inzicht, kracht & inlevingsvermogen.

Dit ‘proef’ je door de manier waarop ik leiding geef aan mezelf; met de nodige diepgang & zelfspot. Ik zou het zelf niet snel durven zeggen, want ik blijf toch Nederlander, maar één van mijn Covey-collega’s zei altijd; “Je kunt Covey trainen, maar jij leeft het ook!” Met regelmaat komen klanten na een training voor een coachingstraject, zijn ze enthousiast geworden door hoe ik voor een groep sta. En hoor ik feedback als: “Wat me het meeste heeft gedaan is gewoon hoe jij bent. Zo ontzettend jezelf. En dat wil ik ook.”

Zet vandaag nog de stap