inspirerend en authentiek

Ik ben Menna de Jager, bedrijfskundige en ondernemer, trainer en coach.

Naast scherpzinnig en praktijkgericht, maak ik dankbaar gebruik van mijn hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. Ik ben gedreven, wil verschil maken en ben altijd op zoek naar hoe iets wél of beter werkt.  

Mijn persoonlijke motto:

 behaal de overwinning op jezelf & je mogelijkheden zijn ongekend!

Ik ben hoogopgeleid en voortdurend in opleiding om mijn potentieel verder te ontwikkelen en mijn klanten kwaliteit te blijven garanderen:

  • Bedrijfskunde –  Rijksuniversiteit Groningen
  • Gecertificeerd trainer & coach – JJ Trainersacademie (Post-Hbo)
  • Gecertificeerd Covey trainer voor de 7 gewoontes van effectief leiderschap
  • Excellent Leiderschap; waardengedreven, persoonlijk leiderschap voor leidinggevenden – CC Excellence (Post-Hbo)
  • Aangevuld met vele cursussen, trainingen en masterclasses

Laten we connecten! Bekijk hier mijn LinkedIn profiel >>

Ik heb ervaring in het MKB (ben er in opgegroeid) en bij een internationale organisatie met meer dan 35 culturen op één schip. Daarmee hebben we 2 jaar door Afrika & Azië gevaren en veel geleerd over verschillende mensen en culturen.

Vervolgens bij een IT-bedrijf gewerkt als backoffice manager en als onderdeel van het MT. In de 7 jaar daarna in zowel profit als non-profit bijgedragen als freelance (coachende) trainer voor 2 opdrachtgevers; www.franklincovey.nl en een trainingsbedrijf dat veel klanten heeft in het basisonderwijs.

Wat ik ook trainde, ik bleef altijd het gedachtegoed van Stephen Covey meenemen; de 7 gewoontes van effectief leiderschap.  Vandaar dat ik me steeds meer ben gaan focussen op persoonlijk leiderschap. Hier vind je een korte impressie: http://ed.ted.com/on/YqJ6YQmp

Sinds 2012 ben ik naast trainen gaan coachen en heb ik ontdekt dat ik hou van maatwerk leveren en langere tijd met elkaar optrekken, zodat je onderweg kunt leren, ontdekken en dingen voor elkaar krijgt. Grotere koerswijzingen vragen nl geduld en tijd.

Mijn klanten bevinden zich in alle gelederen van de samenleving; van business, ondernemers tot overheid en zorg. Van directeuren en leidinggevenden naar medewerkers. Het zijn allemaal mensen, die te maken hebben met hun eigen leiderschap. De afwisseling van branche en positie spreekt me aan en ik geniet er vooral van om één persoon  slimmer te maken, zodat ze meer impact hebben en blijven groeien. Naar hun eigen grootte, niveau of ambitie.

Verrassend genoeg hebben de pittige jaren, waarin ik door een chronische ziekte helemaal werd uitgeschakeld, uiteindelijk het meest bijgedragen aan mijn eigen leiderschap en als het gaat over inzicht, kracht & inlevingsvermogen.

Dit ‘proef’ je door de manier waarop ik leiding geef aan mezelf; met de nodige diepgang & zelfspot. Ik zou het zelf niet snel durven zeggen, want ik blijf toch Nederlander, maar één van mijn Covey-collega’s zei altijd; “Je kunt Covey trainen, maar jij leeft het ook!” Met regelmaat komen klanten na een training voor een coachingstraject, zijn ze enthousiast geworden over hoe ik voor een groep sta, in het leven sta. En hoor ik feedback als: “Wat me het meeste heeft gedaan is gewoon hoe jij bent. Zo ontzettend jezelf. En dat wil ik ook.”

Zet vandaag nog de stap