MEER REGIE, RUST EN RESULTAAT

Spanningsveld

Waar zit jij in het spanningsveld? Volgens loopbaancoaching dient het leven zich aan EN dien je er sturing aan te geven. De meeste mensen kennen vooral 1 kant.
Ben jij iemand van ‘go with the flow’? Het ging zoals het ging, toen deed ik maar mee. Dan heb je wrs het gevoel dat je weinig weloverwogen keuzes hebt gemaakt, dat je maar wat doet, dat je baalt dat je zo weinig aan het roer staat en dat het lastig is dingen met passie te doen.
Ben je meer van de kant van het sturen en zorg je wel dat je komt waar je wil komen en dat dingen gaan zoals jij wil? Dan worstel je vaak met controle, moeilijk los kunnen laten en vertrouwen dat dingen, zonder jouw inbreng, ook goed kunnen komen.
Vanavond stond ik onverwacht bij de snackbar met de kinderen. Bleek mijn portemonnee in de andere tas te zitten. De snackbar stelde voor lekker te gaan eten en morgen de rekening te betalen. Wow – wat een vertrouwen! 2 minuten later parkeerde mijn man ineens de auto voor de deur. Ineens was de file opgelost … en kon hij mooi betalen. #vertrouwen#hetkomtzoalshetkomt

read more

Focus

Enig idee waar jij je focus aan uitgeeft? Je kunt het nl maar 1 keer besteden. En WAAR je het aan besteedt, heeft veel invloed op je energie en kwaliteit van leven.
Verrassend veel mensen hebben hun focus & aandacht bij WAT-NIET; wat ze niet kunnen, wat niet af is, wat niet is gelukt, wat ze niet hebben.

read more

Toppunt van kracht & authenticiteit …

Toppunt van kracht & authenticiteit ... Wanneer je gaat ontdekken dat je van waarde bent - zonder dat je daar (nog) iets voor hoeft te doen. En je vervolgens door het leven loopt met diezelfde kracht en waardigheid. En je ook zo kleedt. En als binnenkant en...

read more

Schakelen

Het leukste nieuws van persoonlijk leiderschap is: je kunt schakelen. Als in: kiezen. Je kan altijd even op ‘pauze’ drukken en dan bepalen wat je gaat doen. Dus neem je tijd. En kies bewust.

read more

Snelle route naar persoonlijk leiderschap?

Rij in korte tijd 3 verkeersboetes. Door rood rijden is tegenwoordig fiks duur. 100 op de A2 naar Amsterdam slaat nergens op. Etc. En als je de boetes dan krijgt, betaal ze dan ZONDER te piepen. En bedenk vervolgens wat je nog meer met dat geld had kunnen doen – om een duidelijk beeld bij je verlies te krijgen. En dan te denken; ik neem het verlies.

read more